World of Warcraft, del videojoc a la novel·la

Il·lustració de la nova expansió. / BLIZZARD

El videojoc és el consum cultural que més ha crescut els darrers anys. No sorprèn que la seva influència en altres gèneres vagi a l’alça. En el cinema, Prince of Persia n’ha estat un exemple recent prou reeixit. En el cas de World of Warcraft es produeix un fenomen poc habitual, i és que a partir de l’èxit del videojoc n’ha sorgit una sèrie de llibres que complementen en un altre format el vast univers que ha generat la saga. Panini ha recollit l’anhel dels seguidors del joc –que té onze milions de jugadors arreu del món!– i n’ha publicat les novel·les La Noche del Dragón (l’any que ve es recuperarà la primera part d’aquesta, El Día del Dragón, que fa anys va publicar La Factoría de Ideas) i Arthas, la ascensión del rey Exánime. Fa pocs dies s’ha posat a la venda un nou volum, Devastación, de Christie Golden, que apareix en un moment crucial, ja que coincideix amb una nova expansió del joc que impulsa l’empresa Blizzard Entertainment per mantenir l’interès (i la recaptació, val a dir-ho) de la seva legió d’adeptes. World of Warcraft planteja un univers èpic (poblat de monstres de tota mena i dividit en dues grans faccions) en què cada jugador crea i fa evolucionar el seu propi personatge i interactua amb altres en línia. La nova expansió es llança el 7 de desembre. Malauradament, com és habitual en el gènere fantàstic, el català és inexistent, i no hi ha traducció ni dels llibres ni del videojoc, un format en què la llengua catalana encara és lluny d’assolir la normalitat. Una llàstima.

Un pensament sobre “World of Warcraft, del videojoc a la novel·la

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.