Més caçadors d’ombres

Detall de la coberta de L’àngel mecànic. Cassandra Clare. Ed. Estrella Polar, 2010. 468 pàgs. Traducció al català: Alexandre Gombau i Arnau

La saga juvenil Caçadors d’ombres ha superat el format de trilogia, la qual cosa és sinònim d’èxit comercial. Quan encara estava calenta la tercera part, Ciutat de vidre, acaba d’aparèixer el primer volum de la preqüela, en què l’escriptora nord-americana Cassandra Clare respon a la seva legió de seguidors (sobretot seguidores) mirant enrere per crear els orígens de tot plegat. L’àngel mecànic (que publiquen Estrella Polar en català i Destino en castellà) assumeix el repte de donar resposta a la demanda dels fans, però alhora té el perill de caure en la repetició de patrons, d’altra banda molt habituals en la narrativa recent protagonitzada per vampirs: noia que ha de triar entre dos nois en un context fantàstic. Per a molts, en el fons es tracta d’una novel·la romàntica adaptada a escenaris de fantasia urbana que atrauen el públic adolescent –la campanya, de fet, busca clarament el sector femení, com en sagues anteriors–. En aquest nou començament, la protagonista és Tessa Gray, que amb l’afany de trobar el seu germà, viatja a Londres. Allà cau a mans d’una fosca organització secreta i serà rescatada pels Caçadors d’Ombres. La recerca del germà seguirà al costat de Jem i Will, pels quals se sent atreta. Dimonis, àngels i altres criatures en el Londres victorià conformen una trama amb prou atractius per mantenir l’interès dels seguidors. És destacable el fenomen de fans que genera la sèrie a internet, amb atractius com ara un xat en directe amb l’autora el 30 de novembre al web www.cazadoresdesombras.com.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.