‘La Bèstia’, faula adolescent sobre l’autèntica bellesa

Un fotograma de 'Beastly'. / CBS FILMS
Un fotograma de ‘Beastly’. / CBS FILMS

Comença a apaivagar-se la fal·lera pels vampirs, però l’amor sobrenatural no descansa entre el públic juvenil. Un dels darrers episodis és Beastly, una recreació lliure del mite de la bella i la bèstia, obra de l’escriptora nord-americana Alex Flinn. La novel·la, de 2007, la va publicar fa dos anys en castellà Ediciones Versátil, que aquest mes de març presenta la traducció catalana: La Bèstia. El llibre és, de fet, el debut en llengua catalana d’aquest segell. El plantejament és força simple i prototípic. En un institut elitista de Nova York, Kyle, un noi guapo, cregut i ric, creu que pot trepitjar qualsevol només amb la Visa del papa i el seu físic escultural. Però l’arrogància li passa factura quan coneix Kendra, una noia que li farà pagar la seva estupidesa. Kendra, en realitat, no és una estudiant sinó un ésser sobrenatural amb capacitat per castigar Kyle pel seu comportament ofensiu vers els més febles. El converteix en un monstre, i el commina a aprendre la lliçó de saber valorar la bellesa interior més que l’exterior. El repte per sortir-se’n i desfer l’encanteri és que en Kyle trobi, en dos anys, algú que l’estimi malgrat el seu aspecte. La trama, tot i que previsible, és àgil, està ambientada en un context jove i urbà, i té la particularitat de centrar-se en el punt de vista del noi transformat en bèstia, que ha de fer un procés de conversió personal. La versió cinematogràfica de Beastly (amb Vanessa Hudgens i Alex Pettyfer) es va presentar a principi de març als EUA, però encara no hi ha data per estrenar-la a l’Estat espanyol.

http://www.avui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/384041-la-bestia-faula-adolescent-sobre-lautentica-bellesa.html

Un pensament sobre “‘La Bèstia’, faula adolescent sobre l’autèntica bellesa

  1. La metamorfosi de Kafka la Bella i la Bèstia Sensación de vivir… Suposo q lo important és tenir coses noves a aportar als clàssics. No sé si l’arribaré a veure, ja explicaràs si l’enganxes.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.