‘The sword of truth’ i la fantasia en sèrie

La bruja del viejo mundo. La Espada de la Verdad, vol.19. Terry Goodkind. Ed. Timun Mas, 2011. 303 pàg. Traducció al castellà: Gemma Gallart.

La creació literària d’un univers fantàstic poques vegades es concentra en un sol llibre. Algunes sèries han superat el format habitual de la trilogia i han esdevingut cicles de llarga durada. Dragonlance, Forgotten realms o Warhammer són entre les més conegudes. Algunes van néixer als anys 80, i van saber satisfer una generació de joves lectors que havien entrat de ple en la fantasia èpica gràcies, en bona part, a la lectura de Tolkien, i es van perllongar en els jocs de rol i també en els videojocs. Aquests cicles han tingut moltes reedicions, en col·leccions de butxaca, en venda a quiosc, etc. I continuen vives! Entre les més brillants de la dècada anterior hi ha, sens dubte, The wheel of time, del desaparegut Robert Jordan.
Una que encara cueja és La espada de la verdad (The sword of truth), que publica Timun Mas. Obra del nord-americà Terry Goodkind, acaba d’aparèixer el volum número dinou (en falten tres) de la sèrie en castellà, La bruja del viejo mundo. L’autor va saber mantenir l’interès dels lectors des de l’èxit del primer llibre, Wizard’s first rule, l’any 1994. Al contrari d’altres fenòmens més reduïts, aquest fins i tot es va popularitzar amb una minisèrie televisiva, Legend of the seeker, que va servir per reactivar la col·lecció a l’Estat. La espada de la verdadse sustenta en un clixé habitual del gènere: la progressió del protagonista, Richard Cypher, un jove que cerca respostes a la mort del seu pare i creix fins a esdevenir l’heroi escollit per salvar el món, amb noves dificultats en cada episodi.

Un pensament sobre “‘The sword of truth’ i la fantasia en sèrie

  1. Impressionant! Déu ni do quina sèrie, no? Quina pena no tenir prou temps per pillar-la de ben segur que n’hi ha per llepar-s’hi els dits. Bona referència als jocs de rol! No sé si en algun cas es va crear primer el joc i dp la sèrie… Ho miraré d’esbrinar.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.