25 raons per a la ciència-ficció en català

L’enhorabona a la gent de Pagès editors, i entre ells a l’amic Antoni Munné-Jordà per la constància demostrada per tirar endavant un projecte tan necessari per a les lletres catalanes com aquest. A l’espera de comentaris més elaborats, reprodueixo la nota de premsa que han fet pública avui:

La col·lecció «Ciència-ficció», l’única del gènere en català, que edita des de Lleida Pagès editors, ha arribat al número 25 amb Els fills de l’atzar, de l’escriptora barcelonina establerta des de fa trenta anys a Mèxic que signa Blanca Mart. L’obra original, La era de los clones, havia estat editada a Mèxic el 1998, en una versió reduïda. Amb vista a la traducció, que ha dut a terme Pilar Daniel, el text ha estat retocat i ampliat.

La col·lecció, que té previst arribar al número 26 abans de final d’any, amb la publicació de la novel·la guanyadora del premi Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró, va aparèixer el gener de l’any 2000, i per tant ha mantingut una mitjana de dos títols l’any, periodicitat que es proposa de mantenir.

En aquests tretze anys, la col·lecció ha donat a conèixer dotze obres d’autors catalans actuals, de Ricard de la Casa, Miquel Barceló, Jordi de Manuel, Carme Torras o Jordi Font-Agustí, entre d’altres; ha recuperat cinc «clàssics» cabdals catalans, com Manuel de Pedrolo, Antoni Ribera, Pere Verdaguer, Montserrat Julió i Frederic Pujulà, i ha traduït vuit autors imprescindibles, de Jules Verne, els germans Strugatski o Brian Aldissa Orson Scott Card o Ian Watson.

Amb constància i humilitat, «Ciència-ficció» ha esdevingut a hores d’ara una col·lecció imprescindible per a qualsevol afeccionat al gènere.

Un pensament sobre “25 raons per a la ciència-ficció en català

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.