Joves en guerra en un món futurista decadent

L’ocell de la revolta. Suzanne Collins. Ed. Estrella Polar, 2010. Traducció al català d’Armand Carabén

Les sagues tenen el do de l’exhaustivitat, però també posen a prova la (im)paciència dels lectors. Per això l’edició del tercer volum d’una trilogia sempre té un component àlgid. Aquest mes ha arribat a les llibreries L’ocell de la revolta (Estrella Polar), de Suzanne Collins, que clou la sèrie The Hunger Games (Els jocs de la fam). L’autora ha construït una història amb tots els ingredients necessaris per atrapar el públic jove. El relat se situa en una Nordamèrica futurista i devastada, governada per un règim tirànic. El territori està dividit en districtes, cadascun dels quals ha d’enviar un noi i una noia a lluitar per la supervivència en un macabre joc televisat. A banda dels components d’aventura, i les relacions emocionals, que sempre enganxen, tots tres llibres tenen la virtut d’estimular els lectors perquè s’impliquin en l’esdevenir del planeta, perquè se’n sentin responsables. Els protagonistes de les novel·les tenen al voltant de 17 anys, força pes específic en el si familiar per la pèrdua de referents paterns, són intrèpids i es rebel·len contra el poder del Capitoli. Aquest cop, l’heroïna Katniss Everdeen, que ha tornat a sobreviure a l’arena amb grans penúries, es recupera al districte 13, on es retroba amb Gale, mentre que l’amic Peeta és en mans del Capitoli, i els rebels el veuen com un traïdor. Però la victòria mai és definitiva, i el president Snow buscarà la seva revenja personal. Quan acaba una trilogia, sempre queda el regust de final no desitjat. Però que els fans no pateixin. Sembla que l’any que ve ja n’arriba la versió cinematogràfica.

2 pensaments sobre “Joves en guerra en un món futurista decadent

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.