Susana Eevee, un debut prometedor

Aldaria i Erigia són dos regnes permanentment enfrontats. Soota, el jove príncep erigi, és capturat per una parella d’ancians en una incursió per robar a l’altra banda de la frontera. En aquest episodi clau el guerrer descobrirà la seva veritable identitat: en realitat és Doogan, fill del rei Geroy d’Aldaria, és a dir, el príncep del bàndol enemic. La seva antítesi.

Després d’escriure alguns relats curts, Susana Torres (Vigo, 1968) debuta en la novel·la amb Dos coronas (Grupo Ajec), que signa amb el pseudònim Susana Eevee. Apassionada de la fantasia èpica, es capbussa en el gènere per oferir un relat amb diferents elements de valor: una aventura autoconclusiva que defuig els tòpics juvenils per intentar connectar amb un públic adult. “La fantasia no només interessa els adolescents, i això s’entén bé en la literatura anglosaxona. A Dos coronas hi ha certa cruesa en determinades escenes i en temes de fons i no el podria haver escrit com a llibre juvenil”, raona l’autora. El llibre té com a protagonista central Soota/Doogan, un cabdill violent i arrogant que, en un panorama de confrontació bèl·lica, ha d’afrontar el seu viatge interior en la recerca de la pròpia identitat i la veritat del seu passat. Criat com a fill bastard del rei erigi, desconeix els detalls del seu naixement i infantesa, i haurà d’esbrinar a quin bàndol pertany. “Volia escriure una novel·la sense herois quasi perfectes. El repte d’aquest personatge era: podria el lector estimar un personatge a priori detestable?”, qüestiona l’autora.

http://www.avui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/387144-susana-eevee-un-debut-prometedor.html

Un pensament sobre “Susana Eevee, un debut prometedor

  1. A priori la idea de descobrir que en realitat no és qui es pensava ser i trobar el seu destí està una mica trepitjada, de totes maneres la idea de fantasia èpica crua pels adults té molt bona pinta… Quina pena no disposar de més temps per llegir, no?

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.