Una bruixa i un manuscrit misteriós

L’autora, Deborah Harkness. / MARION ETTLINGER

La nord-americana Deborah Harkness, historiadora especialitzada en les bifurcacions dels rituals màgics i la ciència entre els segles XVI i XVIII a Europa, i gran aficionada als vins –condueix un reconegut bloc sobre el tema–, irromp en el camp de la ficció narrativa amb El descobriment de les bruixes (Edicions 62). És la seva primera novel·la, i ja s’ha traduït a 30 idiomes. Bona coneixedora de les biblioteques de les universitats angleses, la protagonista (que assumeix trets personals de l’escriptora) se situa en aquest àmbit, concretament a Oxford. La doctora Diana Bishop és una acadèmica reputada que veu alterada la seva rutina d’estudi sobre alquímia medieval pel descobriment d’un manuscrit misteriós, l’Ashmole 782 (que en la realitat es troba desaparegut). Tot i que ella sempre ha volgut amagar la seva condició, prové d’una família de bruixes. Conviu amb els humans amb normalitat i sempre ha refusat utilitzar les habilitats heretades dels seus avantpassats. L’aparició del manuscrit posa en alerta altres éssers com ara dèmons i vampirs, que consideren que el llibre amaga claus de passat i futur. Bishop haurà de decidir si aclucar els ulls i seguir la seva vida ordinària, o bé actuar en sintonia amb la seva autèntica naturalesa. L’aventura està servida: junt amb el vampir Matthew Clairmont –que comparteix amb l’autora la passió pel vi–, la protagonista començarà un viatge per descobrir els secrets del llibre, que pot posar en risc la convivència entre els humans i altres criatures.

http://www.avui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/389914-una-bruixa-i-un-manuscrit-misterios.html

2 pensaments sobre “Una bruixa i un manuscrit misteriós

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.