Més sobre Weeks i Pratchett

Más allá de las sombras. Brent Weeks. Ed. Plaza Janés, 2011. 616 pàg. Traducció al castellà: Gabriel Dols Gallardo

Brent Weeks s’ha convertit en els darrers anys en un dels autors nord-americans de fantasia més prolífics. La sèrie Night Angel Trilogy l’ha situat com un dels joves escriptors de referència del gènere. Tot i que als Estats Units el llibre que tancava la trilogia va aparèixer a finals de 2008, en castellà la saga s’ha tancat aquest mes de febrer, publicada per Plaza Janés. Más allá de las sombras planteja el combat final del protagonista, Kylar, amb una divinitat. Però Weeks no devia quedar prou satisfet, perquè ha volgut perpetuar la sèrie amb una preqüela, Perfect shadow, en la qual el lector podrà descobrir els orígens de l’assassí Durzo Blint. A més, també ha publicat The Black Prism, novel·la amb la qual introdueix un nou món i que obre la nova sèrie Lightbringer.
D’altra banda, Plaza Janés ha publicat també el 33è lliurament del Discworld de Terry Pratchett, Cartas en el asunto (Going Postal, 2004, adaptada recentment en una minisèrie televisiva). Què dir de nou de Sir Terry Pratchett? Lamentablement, no podem anunciar encara cap traducció al català. Incomprensiblement en un dels autors vius més brillants de la literatura fantàstica, això encara haurà d’esperar. Els seguidors de l’escriptor, però, tenen en aquest nou volum una altra dosi de sàtira intel·ligent. Pocs autors saben fer riure en els moments previs d’un reu a punt de ser penjat a la forca. Pratchett ho fa. El condemnat, però, se’n surt, i haurà de fer-se càrrec de l’oficina de correus d’Ankh-Morpork.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.