Arborium: el futur és en els arbres

'El bosque de los cuervos'. Andrew Peters. Ed. Molino (RBA)
El bosque de los cuervos. Andrew Peters. Ed. Molino (RBA), 2011. 441 pàg. Traducció al castellà: Pilar Ramírez Tello.

Arborium és una illa molt especial. Un país que se sustenta sobre les copes d’arbres gegantins, a un quilòmetre i mig del terra. És el darrer reducte que resisteix l’expansió de gratacels d’acer de l’Imperi de Més. Arborium, però, és en perill. Es prepara un complot per derrocar el rei. Ark, un jove aprenent de lampista, esdevé l’única esperança després de sentir, sense voler, una conversa dels conspiradors. No només haurà de fugir per salvar la pròpia pell i la dels seus familiars, sinó que haurà d’intentar que el rei escolti algú tan insignificant com ell, i maldarà per advertir les autoritats del perill que s’apropa. El bosque de los cuervos (Molino), d’Andrew Peters, és un esplèndid relat d’aventures, imaginatiu, tendre i poètic. L’autor aposta sobre segur, amb ingredients habituals: un protagonista petit i d’origen incert (els seus pares el van adoptar) farà un viatge ple de perills -en el qual coneixerà indrets sorprenents i amics que l’ajudaran- per salvar el (seu) món. De pas, també es coneixerà millor a si mateix. Més enllà de la innocència del protagonista, és l’univers creat per Peters el que sedueix el lector. Els arbres d’Arborium, nascuts de llavors creades per una científica, van resistir la contaminació, i van enfonsar les arrels fins trobar un gas que els permetia defensar-se. Aquesta revolució botànica té certes similituds amb la sèrie Malaherba, de Maxime Chattam, encara que el to de l’escriptura s’apropa a la fantasia de Cornelia Funke.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.