‘Joc de trons’, el còmic, en català

Joc de Trons, de George R. R. Martin. Ed. Estrella Polar (Comic Books), 2012. Traducció al català: Xevi Solé

Falten pocs dies per a l’estrena de la segona temporada de Juego de tronos (Canal Plus, 23 d’abril). Com passa habitualment, l’atracció de la sèrie televisiva reforça la publicació de l’obra original. Alfaguara ha publicat ja en català el tercer volum de la saga, Tempesta d’espases, a l’espera de veure si s’acompleix la previsió anunciada l’any passat de publicar també el quart i el cinquè durant aquest 2012. Seria una gran notícia, i més tenint en compte que Gigamesh (que ha publicat tota la sèrie en castellà) no sembla que tingui pressa a publicar l’esperat cinquè volum, A Dance with Dragons, que va aparèixer en anglès l’estiu passat. Mentrestant, els més impacients ja llegeixen les traduccions no oficials que corren per la xarxa des de fa mesos, una dinàmica que, en els temps actuals, qüestiona el paper de les editorials tradicionals davant l’amenaça constant de la pirateria i el llibre electrònic, o la lectura d’arxius en format pdf en pantalla, com és el cas. És de suposar que molts joves lectors prefereixen això per no haver d’esperar, i més tenint en compte que el llibre en paper els costarà uns 30 euros. Són els dubtes actuals a l’entorn del digital, i sembla que encara som lluny de la seva resolució.

Mentrestant, acaba d’aparèixer (ben calentet a les llibreries) Joc de Trons, la versió en còmic publicada per Estrella Polar dins la seva divisió Comic Books. És una adaptació basada absolutament en la sèrie d’HBO, fins al punt que alguns dels personatges tenen una semblança bastant important respecte als actors que els interpreten. El còmic segueix la línia d’altres àlbums publicats sobre l’obra de George R. R. Martin, encara que en aquest cas se centra en l’inici de la sèrie. És, però, només la primera part, i arriba fins al moment en què la tensió està creixent a Port Reial per les investigacions sobre la mort de Jon Arryn, mentre arriben notícies del sud sobre el matrimoni de Daenerys Targaryen amb un senyor dels Dothrakis. No direm més, per si de cas…

La lectura d’aquesta obra és un excel·lent repàs abans de començar amb la segona temporada televisiva! Esperem que tingui continuïtat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.