‘Dansa amb dracs’, el 9 de maig

La coberta de Dansa amb dracs, el cinquè volum de la saga.

Alfaguara sembla que farà realitat en el temps previst la traducció al català de la saga completa (fins ara) de Cançó de gel i foc (A song of ice and fire), l’obra magna de fantasia èpica de George R. R. Martin. Tot i que l’editorial havia anunciat el 16 de maig, finalment s’ha avançat al 9 de maig la publicació del cinquè i esperat volum de la sèrie, Dansa amb Dracs, gairebé un any després de la seva aparició en la versió original en anglès, A Dance with Dragons. És una gran notícia per al gènere que s’hagi publicat aquesta obra en català, no està de més repetir-ho. Encara no està confirmada la data de l’aparició del llibre en castellà per part de Gigamesh, però el que és segur és que abans sortirà en català.

Ja falta poc, doncs, per endinsar-nos de nou en la guerra que assola els Set Regnes. El nan Tyrion viatja a Orient; Daenerys i els seus dracs, ja adults, viuran la seva pròpia odissea entre les muralles de la ciutat de l’Harpia, mentre que pretendents d’arreu la festegen. I al Mur, les coses també estan canviant…

L’espera és més suportable des d’aquest dilluns, Diada de Sant Jordi, quan Canal + va començar a emetre la segona temporada de la sèrie televisiva produïda per HBO. El primer capítol situa perfectament els diferents aspirants a liderar els Set Regnes, el jove Robb Stark com a líder del Nord, els germans Stannis i Renly Baratheon, l’insuportable Joffrey i una Daenerys perduda al desert després de la mort de Khal Drogo. Tot apunta que serà un Xoc de Reis molt ben adaptat al llenguatge audiovisual, malgrat la dificultat que suposa sintetitzar la gran quantitat d’informació que Martin aboca als seus llibres. Esperem que la sèrie mantindrà el bon to de la primera temporada.

I encara un últim apunt. George R. R. Martin va omplir da fans recentment un teatre de Londres, on va anunciar que, malgrat que ja porta unes 200 planes del sisè volum, The Winds of Winter, no té cap pressa per culminar la sèrie. En podeu llegir la crònica aquí.

Ah. I els més impacients ja us podeu descarregar les primeres pàgines.

Un pensament sobre “‘Dansa amb dracs’, el 9 de maig

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.