Ray Bradbury, ‘in memoriam’

Les cròniques marcianes, de Ray Bradbury. Ed. Proa, 2006. 318 pàgs. Traducció al català: Quim Monzó.

Avui ha mort un clàssic de la ciència-ficció, Ray Bradbury, un dels autors més influents del gènere. Per sort, hem pogut llegir-lo en català, com en aquesta edició de butxaca de Les cròniques marcianes (amb traducció de Quim Monzó!) publicada a Proa, segell que també havia publicat una de les seves obres insígnia, Fahrenheit 451, i Més ràpid que l’ull.

La notícia del decés ha estat recollida per tots els mitjans a la xarxa. Aquí alguns documents aplegats al web de El País, i una completa mirada a l’escriptor a la seva pàgina oficial, d’on val la pena recollir aquest fragment:

“Throughout his life, Bradbury liked to recount the story of meeting a carnival magician, Mr. Electrico, in 1932. At the end of his performance Electrico reached out to the twelve-year-old Bradbury, touched the boy with his sword, and commanded, Live forever! Bradbury later said, I decided that was the greatest idea I had ever heard. I started writing every day. I never stopped.”

Des de Catalunya, la feina d’alguns entusiastes de la ciència-ficció com l’amic Antoni Munné-Jordà ja havia servit per apropar Bradbury als lectors en català. I vet aquí un petit tresor, una entrevista de fa uns quants anys que mereix tornar a ser llegida.

El millor homenatge a Ray Bradbury: llegir-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.