Infinit Sanderson

sanderson001
La Espada Infinita, de Brandon Sanderson. Ediciones B, Nova, 2013. 177 pàgs. Traducció al castellà: Eduardo Conde.

Brandon Sanderson és, sense cap mena de dubte, un dels noms de referència de la literatura fantàstica d’aquest inici del segle XXI. Va tenir el privilegi de ser l’escollit per completar la memorable i colossal saga The Wheel of Time (La Roda del Temps) que Robert Jordan no va poder acabar en vida. Però, paral·lelament, Sanderson ha forjat un accent propi en el gènere amb títols independents com Elantris i El aliento de los dioses, o les celebrades sèries Mistborn (Nacidos de la bruma) i The Stormlight Archive (La guerra de las tormentas), que es preveu llarga.

Per a qui vulgui una presa de contacte assequible amb aquest autor, recomano La espada infinita, una novel·la curta de 176 pàgines en què Sanderson dóna cos literari al videojoc de mòbils i tauletes Infinity Blade. De lectura àgil, el llibre narra la recerca personal de Siris, un guerrer que vol acabar amb el fat que persegueix al seu llinatge generació rere generació. Vèncer el Rei Déu i aconseguir l’Espasa Infinita no serà suficient, i haurà d’emprendre un camí incert contra altres Immortals per descobrir la seva pròpia identitat i intentar, així, lliurar el seu poble de la tirania. Diàlegs frescos, personatges atractius, vibrants escenes de lluita, éssers fantàstics… una combinació ideal per passar una bona estona. El llibre el va publicar l’any passat el segell Nova d’Ediciones B, on es troben la majoria de títols de Sanderson (en castellà, no ha estat traduït al català).

sanderson002
Legión y El alma del emperador, de Brandon Sanderson. Ed. Fantascy

Ara, a més, acaben de sortir dos nous títols, per primer cop a Fantascy, el segell fantàstic de Penguin Random House. Es tracta de Legión y El alma del emperador, aquest últim ambientat en el món d’Elantris. Són dues novel·les curtes publicades en un sol volum, molt interessants per conèixer una altra forma de narrar d’aquest autor d’imaginació desbordant i producció mastodòntica.

Tot i la legió de fans de Sanderson entre els amants del gènere fantàstic, l’autor nordamericà encara no ha aconseguit fer el salt de popularitat a un públic més ampli, que sí han aconseguit altres escriptors com Patrick Rothfuss o George R. R. Martin. Per això és destacable l’interès de Fantascy a publicar Sanderson, una firma clarament a l’alça.

A tenir en compte: Sanderson, junt amb Patrick Rothfuss, està previst que participi aquest estiu al festival Celsius d’Avilés.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.