Cornelia Funke, més enllà del mirall

Reckless. Carn de Pedra. Cornelia Funke. Ed. Estrella Polar, Grup 62, 2010. 350 pàgs. Traducció al català: Ramon Monton

Què s’amaga més enllà del mirall? L’escriptora alemanya Cornelia Funke (Dorsten, 1958) utilitza aquest element com a frontera entre el món real i el fantàstic en la seva nova novel·la, Reckless. Carn de pedra (Estrella Polar, en català; Siruela, en castellà). En el terreny de la fantasia, l’escriptor no ho té fàcil per desempallegarse del seu propi cosmos literari. Però Funke ja fa quatre anys que va abandonar el seu Món de tinta, trilogia d’èxit que va vendre més de tretze milions d’exemplars i també va arribar als cinemes. Ara proposa creuar el mirall de la mà dels germans Will i Jacob Reckless. El primer, més petit, és prudent; el segon, el gran, més aviat temerari, i no dubta a travessar el portal, esperonat per l’ànsia de conèixer per què va desaparèixer el seu pare. Però en Jacob comet un error. El seu germà el segueix al món del mirall i es veurà afectat per la maledicció de la carn de pedra. I en Jacob haurà de trobar la manera de curarlo per salvar-li la vida, afrontant tota mena de perills. Funke, que també il·lustra el volum, ha creat aquest nou univers amb el productor Lionel Wigram (Sherlock Holmes, Harry Potter), que propiciarà  la versió cinematogràfica del llibre. L’autora ha retrocedit a la infantesa per evocar els contes que la fascinaven i alhora li feien por dels germans Grimm. En aquest homenatge, doncs, no sorprèn que els protagonistes tinguin els mateixos noms que els Grimm. Funke té previst visitar Barcelona el mes de desembre per presentar la seva nova trilogia.

Pots llegir una àmplia entrevista amb l’autora, publicada a El Punt i a l’Avui el 20 de desembre de 2010, aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.