El final de Tramórea lidera la fantasia èpica estatal

negrete001
El sueño de los dioses, de Javier Negrete. Ed. Minotauro, 2010. 486 pàg.

El madrileny Javier Negrete s’ha situat al capdavant de la fantasia èpica estatal els darrers anys amb la saga de Tramórea. Després de La espada de fuego i El espíritu del mago, Minotauro ha publicat aquesta tardor El sueño de los dioses, el llibre que havia de culminar una trilogia que finalment serà tetralogia, ja que l’autor va optar per desplegar el final en dos volums. El quart està previst que aparegui el maig d’enguany amb el títol d’El corazón de Tramórea. Tot i que els dos primers llibres es poden llegir de forma independent, Negrete va saber atrapar molts lectors i generar una gran expectació per saber com es desenvolupava la trama, cosa que també fa ara dividint el final en dos. Val a dir que això tampoc satisfà tothom, però l’escriptor argumenta que el volum hauria estat massa gran.
Tramórea té tots els elements heroics per submergir el lector en un univers fantàstic d’aventures. El déu malvat Tubilok, que ha dormit durant segles fos a la roca, desperta encès d’ira i escamparà la destrucció. Els tres mags Kalagorinôr que queden necessitaran l’ajuda dels grans mestres de l’espasa per fer front a l’amenaça. Derguín, l’heroi d’aquest univers convuls, amb alguns aliats, afrontarà la batalla decisiva, en la qual l’Espasa de Foc marcarà el destí de Tramórea.
És una gran notícia per als lectors de fantasia (en aquest cas en castellà) que es generin bones històries en la llengua pròpia, en un gènere massa pendent de les traduccions. Però tindrem mai un segell com Minotauro en català?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.