negrete001

El sueño de los dioses, de Javier Negrete. Ed. Minotauro, 2010. 486 pàgs.

El madrileny Javier Negrete s’ha situat al capdavant de la fantasia èpica estatal els darrers anys amb la saga de Tramórea. Després de La espada de fuego i El espíritu del mago, Minotauro ha publicat aquesta tardor El sueño de los dioses, el llibre que havia de culminar una trilogia que finalment serà tetralogia, ja que l’autor va optar per desplegar el final en dos volums. El quart està previst que aparegui el maig d’enguany amb el títol d’El corazón de Tramórea. Tot i que els dos primers llibres es poden llegir de forma independent, Negrete va saber atrapar molts lectors i generar una gran expectació per saber com es desenvolupava la trama, cosa que també fa ara dividint el final en dos. Val a dir que això tampoc satisfà tothom, però l’escriptor argumenta que el volum hauria estat massa gran.
Tramórea té tots els elements heroics per submergir el lector en un univers fantàstic d’aventures. El déu malvat Tubilok, que ha dormit durant segles fos a la roca, desperta encès d’ira i escamparà la destrucció. Els tres mags Kalagorinôr que queden necessitaran l’ajuda dels grans mestres de l’espasa per fer front a l’amenaça. Derguín, l’heroi d’aquest univers convuls, amb alguns aliats, afrontarà la batalla decisiva, en la qual l’Espasa de Foc marcarà el destí de Tramórea.
És una gran notícia per als lectors de fantasia (en aquest cas en castellà) que es generin bones històries en la llengua pròpia, en un gènere massa pendent de les traduccions. Però tindrem mai un segell com Minotauro en català?

Periodista i gestor cultural

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Llegendes de Catalunya

Just another WordPress.com site

Històries de la Serina

Contes, llegendes, mites i relats

Fantífica

Una mirada a la literatura fantàstica

Donde acaba el infinito

Una mirada a la literatura fantàstica

El Biblionauta

Un viatge als llibres. Ciència-ficció, fantasia, terror. En català

Gili Punt i Ratlla

This WordPress.com site is the bee's knees

SCCFF

Una mirada a la literatura fantàstica

Cròniques de Neopàtria

Una mirada a la literatura fantàstica

Un blog de ciencia ficción en busca de un nombre

Una mirada a la literatura fantàstica

Dreams of Elvex

Una mirada a la literatura fantàstica

Ciència i Ficció

Congrés internacional - L'exploració creativa dels mons reals i dels irreals

La Biblioteca de Ilium

Literatura fantástica y otras cuestiones de variable interés

FantàstiK

El fantàstic en català

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Funky Blog Medina

Una mirada a la literatura fantàstica

Rucs elèctrics

Una mirada a la literatura fantàstica

Catarsi

Revista de la SCCFF

No siga leyendo

Una mirada a la literatura fantàstica

Deprisa, Deprisa

Una mirada a la literatura fantàstica

El rincón de Koreander

“Ante él tenía una habitación larga y estrecha, que se perdía al fondo en penumbra. En las paredes había estantes que llegaban hasta el techo, abarrotados de libros de todo tipo y tamaño”. La historia interminable, Michael Ende - BLOG DE LITERATURA FANTÁSTICA -

%d bloggers like this: