L’adaptació literària de ‘The Elder Scrolls’

La ciudad infernal, de Greg Keyes. Ed. Timun Mas, 2010. 294 pàg. Traducció al castellà: Diana Falcón

En espera d’un nou lliurament a finals d’any, la sèrie de videojocs The Elder Scrolls continua viva a la literatura gràcies a dues novel·les que prenen com a base el mateix univers fantàstic. Timun Mas ha publicat ja el primer d’aquests llibres, La ciudad infernal –no el confongueu amb el llibre de terror d’Edward Lee amb el mateix títol!–. L’autor n’és Greg Keyes, conegut perquè ha escrit, entre altres obres, algunes novel·les de la franquícia de Star Wars. El volum, particularment adreçat als seguidors de la trama, arrenca al final de la quarta entrega del videojoc: The Elder Scrolls: Oblivion. Una ombra amenaça els habitants de l’imperi de Tamriel. Es tracta de la ciutat flotant d’Umbriel, impregnada d’un poder malèfic que assassina tot ésser sota el seu influx per després ressuscitar-los transformats en no-morts. Un particular trio d’herois lidera l’aventura pel destí de Tamriel.
No és un fet aïllat que les planes dels llibres prenguin el relleu a la pantalla de l’ordinador en jocs de rol de fantasia èpica, com s’ha vist fa poc amb una altra sèrie d’èxit, World of Warcraft, amb llibres que han anat apareixent paral·lelament al joc. Un dels punts més valorats és la llibertat que The Elder Scrolls atorga al jugador, a banda de la vistositat gràfica i l’amplitud territorial. En aquest cas, els llibres vénen a omplir un buit i també l’ànsia dels fans, ara orfes. Però l’empresa Bethesda Softworks ha anunciat ja un nou capítol, The Elder Scrolls, Skyrim, que es posarà a la venda en una data simbòlica, l’11 de novembre (11/11/11).

Un pensament sobre “L’adaptació literària de ‘The Elder Scrolls’

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.