Brent Weeks, un novell contundent

Al filo de las sombras. Brent Weeks. Ed. Plaza Janés, 2010. 573 pàg. Traducció al castellà: Gabriel Dols Gallardo.

Afortunadament, la literatura fantàstica no viu només dels clàssics. A les prestatgeries, al costat dels llibres de Tolkien, George R.R. Martin o Ursula K. Le Guin, per exemple, ja no hi desentonen alguns títols d’autors joves que aporten noves mirades al gènere. Patrick Rothfuss i Brandon Sanderson entrarien en aquesta nòmina, en la qual també s’ha guanyat un lloc Brent Weeks. La trilogia El ángel de la noche, publicada per Plaza Janés, és la seva opera prima. I el resultat ha estat brillant. Brent Weeks ha captivat amb una història gegantina (prop de 2.000 planes entre els tres llibres) en què el lector acompanya la trajectòria vital de Kylar Stern, un nen orfe que sobreviu als carrers en un univers perillós, de conspiracions i lluites de poder, i es converteix en assassí d’elit. El ritme narratiu, l’atractiu dels personatges i les frenètiques escenes d’acció són alguns dels punts forts de la sèrie.
El primer volum, El camino de las sombras, publicat als Estats Units el 2008, va quedar finalista al David Gemmell Legend Award, premi que s’atorga a la millor novel·la del gènere fantàstic del món anglosaxó –de fet, ara ha repetit nominació amb The black prism, la seva darrera obra–. Al mercat espanyol, la primera trilogia de Weeks es va dosificant per donar temps als lectors. El primer llibre va sortir el setembre passat. Fa dos mesos va aparèixer Al filo de las sombras, la segona entrega. I el tercer volum de la saga, Más allá de las sombras, ja té data de sortida: l’11 de febrer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.