Quan els homes dominen els déus

Los cien mil reinos, de N. K. Jemisin. Ed. Minotauro, 2011. 346 pàg. Traducció al castellà de Manuel Mata.

Nora K. Jemisin, psicòloga de Brooklyn i entre altres coses activa blocaire sobre temes polítics, feministes i antiracistes, s’ha fet un lloc entre els escriptors novells de literatura fantàstica. Tot i que ja havia publicat alguns relats curts, Los cien mil reinos (publicat per Minotauro) és la seva primera novel·la, i ha tingut un ressò considerable, situant-se entre els deu títols fantàstics més venuts del mes de gener, segons la revista especialitzada Locus. El volum obre una trilogia que porta per títol Inheritance; al mercat anglosaxó ja ha sortit el segon volum, The broken kingdoms, i el tercer, The kingdom of gods, apareixerà aquest 2011.

El llibre està escrit en primera persona per la protagonista, Yeine Darr. És una noia de 19 anys, de família noble però que sempre ha viscut allunyada de la capital de l’imperi, anomenada Sky. El monarca, que és el seu avi, la crida poc després de la mort de la seva mare per declarar-la aspirant al tron. Yeine, sense voler-ho, es veurà immersa en un ambient molt tens i s’haurà d’enfrontar amb altres dos cosins que competeixen per assolir el poder. La protagonista s’haurà de situar en una complexa estructura de castes i mirar d’esbrinar, així mateix, els motius de la mort de la seva mare, menyspreada perquè va abandonar la cort per casar-se amb un plebeu del Nord. Un dels elements més interessants de l’univers creat per Jemisin és l’existència d’uns déus esclavitzats per la família regent, els Arameri. Els homes poden ser més cruels que els déus.

2 pensaments sobre “Quan els homes dominen els déus

  1. La veritat és que aquesta sèrie té molt bona pinta i encara està per arribar el moment en el que en llegeixi una crítica negativa. Jo tinc els audiollibres del primer i el segon en cua, probablement seran els que comenci quan acabi amb Graceling.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.