L’allau creativa de Brandon Sanderson

El aliento de los dioses. Brandon Sanderson. Ediciones B, col. Nova, 2011. 685 pàg. Traducció al castellà: Rafael Marín.

Brandon Sanderson s’ha erigit en el renovador de la literatura fantàstica, i l’èxit sembla que li dóna la raó. Aquest jove autor nord-americà ja va avisar fa uns anys dels perills d’estancament que planaven sobre el gènere fantàstic, sobretot perquè s’estava abusant de la tendència a repetir un esquema, el del mite de l’heroi, és a dir, que l’esquelet de la història sempre es basa en la trajectòria vital d’un jove cridat a una recerca misteriosa de la qual surt victoriós després de passar innombrables tribulacions. La seva primera novel·la, Elantris, va ser rebuda amb entusiasme. Després va venir la trilogia Nacidos de la bruma (Mistborn), amb els títols El imperio final, El pozo de la ascensión i El héroe de las eras, tots publicats per Ediciones B. I entremig va escriure també una saga juvenil protagonitzada per un noi anomenat Alcatraz, de la qual Dreamworks ha comprat els drets per dur-la al cinema.
La introducció d’un tipus de màgia diferent del concepte clàssic i les trames denses que aborden temes religiosos o polítics són algunes de les característiques d’aquest autor prolífic, del qual ara rebem un nou treball de quasi 700 planes. Es tracta d’El aliento de los dioses (Ediciones B), una aventura que parteix del lliurament d’una princesa en matrimoni amb un rei déu per segellar la pau entre dos regnes.
I mentrestant, l’univers Sanderson no s’atura. En anglès ja ha sortit The way of kings, que obre una nova i magna sèrie titulada The stormlight archive.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.