Montse de Paz, premi Minotauro

L’escriptora Montse de Paz. / Foto: MINOTAURO

Montse de Paz Toldrà ha guanyat la vuitena edició del Premi Minotauro amb l’obra de ciència-ficció Ciudad sin estrellas. L’argument planteja una història de recerca de la llibertat situada en una gran urbs de ciment i neó, on els rumors de l’existència d’un món diferent més enllà dels murs provocarà canvis imprevistos. Edicions Minotauro publicarà l’obra premiada el mes que ve. Dotat amb 10.000 euros, és un premi jove però important per prestigiar la literatura fantàstica i de ciència-ficció, i més tenint en compte que el segell Minotauro és un referent especialitzat en aquests gèneres en llengua castellana. Com assenyala el jurat, el premi homenatja un tipus de literatura i una colla de lectors que han crescut “amb els marcians imaginats per Bradbury i els personatges de la Terra Mitjana de Tolkien”. En català, aquests lectors ho tenen bastant més difícil: escassa oferta i poquíssimes traduccions.
Montse de Paz, nascuda a Lleida el 1970 però badalonina d’adopció, és llicenciada en filologia anglesa. Treballa en l’àmbit de les organitzacions humanitàries, i actualment és codirectora de la fundació Arsis. La seva ha estat una lluita perseverant per sortir de l’anonimat literari i poder publicar els seus textos. És d’esperar que aquest guardó suposi un bon impuls en la seva trajectòria, després de publicar obres ben diverses, com ara l’assaig religiós Mujeres de Dios, el llibre d’autoajuda Cómo curar los sentimientos negativos i, sobretot, la novel·la de fantasia juvenil Estirpe salvaje.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.