Dracs, omnipresents en la literatura fantàstica

El día del dragón, de Richard A. Knaak. Ed. Panini

Cap ésser mitològic ha superat la màgia i la potència del drac en la literatura fantàstica. La setmana de Sant Jordi bé que es mereixen un petit homenatge. Cada lector tindrà les seves preferències, però vet aquí una breu selecció.
Ara que s’està preparant la versió cinematogràfica d’El hòbbit, cal parlar de Smaug. Tolkien situa aquesta bèstia enorme sota una muntanya, custodiant un tresor gegantí, i el diàleg que té amb el protagonista, el hòbbit Bilbo, és ja una escena mítica en l’imaginari fantàstic. També atresora una immensa fortuna Sleeth, a La maldición del dragón, de Dennis L. McKiernan. Els dracs han tingut diferents enfocaments: poden ser el monstre a derrotar o l’heroi majestuós. Entre els més nobles, és inoblidable el vol de Fuixur, el drac blanc de la sort en La història interminable, de Michael Ende. Una altra faula entranyable és El último dragón, de Byron Preiss i Michael Reaves. També popularitzat pel cinema fa poc, Eragon, de Christopher Paolini, amb la dragona Saphira, i els genets de drac, mentre que els amants del rol tenen un referent en les aventures de la saga Dragonlance, de Margaret Weis i Tracy Hickman, on els dracs hi tenen protagonisme. I encara una altra sèrie, la del videojoc World of Warcraft, que continua oferint novel·les a partir del seu univers. El darrer llibre que acaba de publicar Panini és, precisament, la reedició d’El día del dragón, de Richard A. Knaak, que té la continuació en La noche del dragón. Fantàstic Sant Jordi!

http://www.avui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/396309-dracs-omnipresents-en-la-literatura-fantastica.html

Un pensament sobre “Dracs, omnipresents en la literatura fantàstica

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.