Nens contra adults en un planeta reiniciat

Un altre món. Malaherba. Maxime Chattam. Ed. Estrella Polar, 2010. 412 pàg. Traducció al català: David Fernández.

Un cataclisme ha assolat el planeta. La gran Tempesta. Tot ha canviat. Els adults que no han desaparegut han esdevingut salvatges o caçadors de nens, i tres adolescents, el Matt, el Tobias i l’Ambre, han de sobreviure en un ecosistema nou. Els tres herois va obrir la trilogia Un altre món, de l’escriptor francès Maxime Chattam. L’obra planteja un escenari bipolar vist pels ulls dels infants, que s’han de protegir dels adults, en un univers que es regeix per noves regles: les forces de la natura s’han desfermat, i han eliminat, en la seva exuberància, gairebé totalment els vestigis de la societat humana, i han sorgit espècies animals noves, més perilloses i amenaçadores.
En el segon episodi de la sèrie, Malaherba, els tres herois viatgen cap al sud, on es diu que els adults (cynics) han creat un estat governat per una reina. Volen saber per què segresten els nens. I en el seu camí descobriran com els nois s’han anat organitzant en tribus. En alguns casos han explotat al màxim les seves noves aptituds físiques, l’alteració que ha generat el cataclisme. Més enllà de l’exotisme dels paisatges (com ara un bosc gegantí com un oceà), i el viatge ple de perills com a fil de l’aventura, la inventiva de Chattam planteja les barreres que separen infants i adults, i fins a quin punt els nous clans poden estar regits per conductes intransigents com les actuals: inherents a la condició humana? Els lectors més impacients hauran d’esperar fins al setembre per al tercer volum, publicat també a Estrella Polar.

http://www.avui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/402349-nens-contra-adults-en-un-planeta-reiniciat.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.