Bromera, 25 anys fantàstics

Invocació. Diaris de vampirs. L. J. Smith. Ed. Bromera

Al llarg d’aquesta primera temporada de Les Rades Grises, hem intentat posar atenció en les novetats de literatura fantàstica que s’han publicat en català. Molt poques, certament. El gènere, sobretot en la franja adulta, no ha trobat encara prou suport. Els editors argumenten que els costos de les traduccions no es compensen després en les vendes. Per això la fantasia en català es restringeix a l’àmbit juvenil, mentre que un gran ventall de títols i autors -alguns d’ells molt importants- són pràcticament inèdits en la nostra llengua. N’hem parlat en diferents ocasions.
Però no tot han de ser lamentacions. Les lletres en llengua catalana celebren enguany els 25 anys de l’editorial Bromera que, malgrat totes les dificultats, ha aconseguit, des del País Valencià, construir un projecte editorial sòlid. I en el catàleg de Bromera no s’ha oblidat el gènere fantàstic, tot i que s’ha concentrat també en el sector juvenil. Entre les sèries més destacades hi ha Diaris de vampirs, de L. J. Smith, en l’intent de conduir cap al català els fans d’aquesta onada de romanticisme vampíric (recentment es va organitzar una convenció de seguidors de la sèrie a Barcelona). Però també hi ha altres sagues reconegudes com El portal dels elfs, de Herbie Brennan, o la protagonitzada per la Sally Lockhart, de Philip Pullman. Bromera també ha publicat contes d’autors de renom com Salman Rushdie (Haroun i el mar de les històries), i entre els títols més importants del gènere hi ha L’emperadriu dels eteris, de Laura Gallego.
Per molts anys!

Un pensament sobre “Bromera, 25 anys fantàstics

  1. Felicitats a Bromera pels 25 anys, per arriscar-se a publicar també CF que no està dirigida a adolescents (El joc de Déu, per exemple!) i per preocupar-se per buscar un traductor per a Invocació que sabés una mica del tema fantàstic 😉

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.