Pathfinder, d’Orson Scott Card. Ed. Minotauro, 2011. 506 pàgs. Traducció al castellà:  Manuel Mata

Rigg és un nen de 13 anys amb un do especial: veu els rastres que els éssers vius deixen per allà on han passat al llarg dels segles. Viu a les muntanyes una vida solitària amb el seu pare, autèntic mentor, i es dediquen bàsicament al comerç de pells d’animals. Però la mort accidental del pare al bosc trastocarà la dolça existència de Rigg. El darrer missatge del seu pare és que ha de cercar la seva germana, de la qual en desconeixia l’existència. Al poble es retroba amb un amic d’infantesa, Umbo, amb el qual viatjarà per afrontar un destí que en aquell moment no pot ni imaginar.
Orson Scott Card, escriptor de llarga trajectòria en el món de la ciència-ficció i autor de la reconeguda i premiada El juego de Ender, planteja una aventura que barreja magistralment fantasia i ciència-ficció amb dos relats que avancen paral·lelament. Per una banda, les peripècies de Rigg. El jove s’haurà d’enfrontar amb les altes instàncies polítiques de la capital, Aressa Sessamo, i pair revelacions majúscules sobre la seva identitat i la seva família -millor no dir res més per no desvetllar la trama. Per l’altra banda, i com a introducció de cada capítol, assistim a una missió espacial que cerca establir una colònia humana en un altre planeta, un segon lloc on viure sense ajut artificial i reduir les possibilitats d’extinció de l’espècie.
No és un exercici fàcil per al lector, com reconeix el mateix Scott Card, que hi dedica algunes explicacions al final per agrair, primer, la influència de l’obra de Neil F. Comins, ¿Y si la Tierra tuviera dos lunas? Y otras noventa provocadoras especulaciones sobre el Sistema Solar i, en segon lloc, per avançar -com ja es veu a venir- que la història tindrà continuïtat en posteriors novel·les.
Hi ha altres dons, a banda del de Rigg, atès que Umbo pot viatjar en el temps, i la germana de Rigg, Param, pot alterar les seqüències temporals i esdevenir invisible, la qual cosa evoca reminiscències dels X-Men. No hi té res a veure, no obstant. Les maquinacions dels tres adolescents per usar els seus dons, ajudats de dos ex-militars adults, i els continus viatges en el temps -de vegades fins i tot excessius- per alterar la realitat i assolir els seus propòsits són la base d’un relat en què el lector no pot deixar de banda com evoluciona la missió espacial…

Periodista i gestor cultural

One Comment on “‘Pathfinder’, viatges en el temps

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Llegendes de Catalunya

Just another WordPress.com site

Històries de la Serina

Contes, llegendes, mites i relats

Fantífica

Una mirada a la literatura fantàstica

Donde acaba el infinito

Una mirada a la literatura fantàstica

El Biblionauta

Els altres mons de la literatura catalana

SCCFF

Una mirada a la literatura fantàstica

Cròniques de Neopàtria

Una mirada a la literatura fantàstica

Un blog de ciencia ficción en busca de un nombre

Una mirada a la literatura fantàstica

Dreams of Elvex

Una mirada a la literatura fantàstica

Ciència i Ficció

Congrés internacional - L'exploració creativa dels mons reals i dels irreals

Ilium

Reseñas y otras cuestiones de variable interés

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Funky Blog Medina

Una mirada a la literatura fantàstica

Rucs elèctrics

Una mirada a la literatura fantàstica

Catarsi

Revista de la SCCFF

No siga leyendo

Una mirada a la literatura fantàstica

Deprisa, Deprisa

Una mirada a la literatura fantàstica

%d bloggers like this: