Salvador Macip, Premi Ictineu

Fotos de l’acte. Més informació a: http://essaefa.blogspot.com/2011/11/iii-premis-ictineu-2011.html

Els premis literaris juguen un paper important en el cosmos editorial a l’hora de potenciar gèneres, autors i, en el nostre cas, també llengües. Malauradament, les estratègies comercials -en alguns casos escandaloses- han tenyit de desprestigi alguns guardons.

En el cas que ens ocupa, el de la fantasia en català, és una rara avis, pel maltracte que té el gènere en la nostra llengua. Locus o Nebula són dues de les principals convocatòries del món anglosaxó, mentre que Minotauro ha consolidat el guardó en llengua castellana. I com que no existeix el premi diguem-ne “oficial” en català, els amics de les Ter-Cat (Tertúlies Catalanes de Ciència Ficció, Fantasia i Terror) omplen aquest buit des de fa tres anys amb l’organització dels premis Ictineu. Es van lliurar dissabte passat a la biblioteca Tecla Sala de L’Hospitalet, i aquests n’han estat els guanyadors:

-Millor novel·la fantàstica escrita en català: El Joc de Déu de Salvador Macip.
-Millor novel·la fantàstica traduïda al català: La clau del secret de Susana Vallejo.
-Millor conte fantàstic escrit en català: La poma de l’Edèn de menut (Albert Valls).
-Millor conte fantàstic traduït al català: Ànimes bessones de Mike Resnick & Lezli Robyn.

El Premi Ictineu reconeix les millors obres del gènere publicades o traduïdes al català l’any anterior. En la votació popular hi van participar uns 160 lectors. Com és habitual, el lliurament dels premis és també el moment de presentar la revista Catarsi http://catarsi-fanzine.blogspot.com/, en aquest cas el número 6. Els organitzadors ja treballen en un llistat de les obres publicades enguany per poder-lo mostrar a finals de gener del 2012. Aquest llistat serà la base per escollir els guanyadors dels IV Premis Ictineu 2012.

Enhorabona per la feina!

2 pensaments sobre “Salvador Macip, Premi Ictineu

  1. És cert que tot el que té algun toc fantàstic a casa nostra o bé passa desapercebut o acaba a les col·leccions juvenils. Premis com aquest van molt bé per donar a conèixer una mica el què es fa en català. El Premi Pedrolo que publica Pagès seria l’altre que hi ajudaria.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.