‘Els jocs de la fam’: la pel·lícula (i els llibres)

Els jocs de la fam I, de Suzanne Collins. Ed. Estrella Polar, 2013. 399 pàgs. Traducció al català: Armand Carabén
Els jocs de la fam II. En flames, de Suzanne Collins. Ed. Estrella Polar, 2013. 421 pàgs. Traducció al català: Armand Carabén i Mercè Santaulària
Els jocs de la fam III. L’ocell de la revolta, de Suzanne Collins. Ed. Estrella Polar, 2013. 426 pàgs. Traducció al català: Armand Carabén

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hi ha pel·lícules que s’esperen amb ànsia. M’està passant amb El Hòbbit. Després del que hem gaudit la trilogia d’El Senyor dels Anells de Peter Jackson, segur que el nou treball que s’estrena a finals d’aquest any serà espectacular. També es fa esperar la segona temporada de Juego de tronos, que arriba al C+ el dia de Sant Jordi.

Ahir es va estrena als Estats Units la versió cinematogràfica d’Els jocs de la fam, i l’expectativa realment ha estat molt alta, tan necessitada com està la indústria cinematogràfica de grans produccions que arrosseguin masses a les cada vegada més desèrtiques sales de cinema. Aquest film té tots els ingredients per triomfar. I sobretot perquè ve avalat per la bona acollida que van tenir els llibres entre el públic adolescent. La sèrie de Suzanne Collins, que vam ressenyar fa mesos en aquest bloc, té una mirada interessant pel que fa al concepte de la rebel·lió dels joves a un sistema polític opressor, i també pel tractament del circ mediàtic i certes problemàtiques socials, malgrat que el context estigui disfressat en un món futurista i fantàstic. Que cadascú hi faci la lectura que vulgui! Ara bé, també és cert que sovint es produeix més d’una decepció quan s’assisteix a una estrena d’aquestes característiques. Veurem què passa. Alguns ja profetitzen un èxit similar al fenomen de la saga Crepuscle... tothom busca el successor de Harry Potter!

Per si de cas, i mentrestant, sempre és millor tornar als llibres. Aprofitant l’estrena del film (que arriba a Catalunya el 20 d’abril), Estrella Polar presenta els tres volums amb una imatge renovada. Una edició ben recomanable per als que encara no conegueu aquesta sèrie. Tres llibres per Sant Jordi, per què no?

Més informació a la plana de fans de Facebook, al site oficial de la pel·lícula, o al web d’Estrella Polar. I el tràiler.

2 pensaments sobre “‘Els jocs de la fam’: la pel·lícula (i els llibres)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.