Forbidden Planet a Londres

En un viatge recent a Londres he descobert Forbidden Planet. Segurament molts de vosaltres ja hi heu comprat alguna vegada en la botiga on-line, però no em puc estar de recomanar-vos visitar algun dels centres comercials d’aquesta cadena si en teniu ocasió: un autèntic paradís per als lectors de literatura fantàstica, ciència ficció i terror (en anglès, evidentment), però també per als col·leccionistes de tota mena de marxandatge vinculat amb pel·lícules, sèries de TV o videojocs.

L'exterior (nocturn) de la botiga
L’exterior (nocturn) de Forbidden Planet a Londres

La botiga de Londres en concret es troba molt cèntrica, al 179  de Shaftesbury Avenue, a tocar dels principals teatres de Charing Cross Road, en una zona amb moltíssimes llibreries. D’entrada em va decebre perquè a peu de carrer el visitant es troba el megastore de ginys de col·leccionista (que particularment no m’interessava tant) mentre que la llibreria es troba en el soterrani. Això sí, és enorme, i gosaria dir que s’hi pot trobar pràcticament tot el que hi hagi publicat en paper: novel·la gràfica, manga, fantasy art, revistes especialitzades, còmic…, així com una generosa i interessant secció infantil.

El prestatge de Tolkien
El prestatge de Tolkien

La part negativa, des del meu punt de vista, és que li falta fons d’edicions més antigues. En aquest prestatge dedicat a Tolkien, per exemple, hi pesaven excessivament les crides cinematogràfiques actuals. L’actualitat pesa, i els interessos comercials també, òbviament.

IMG_3230
Secció literària de videojocs

D’altra banda, em va interessar molt tota la secció dedicada a la literatura basada en videojocs, un apartat que mostra l’alt grau de simbiosi que s’ha generat entre aquestes dues disciplines en els darrers anys: de com la literatura nodreix la indústria del videojoc de bons continguts, així com de la creació de novel·les a partir de l’èxit d’alguns jocs.

La literatura fantàstica té un pes específic molt important als països anglosaxons, com ja sabem, i això es tradueix -a simple vista- també en les llibreries d’àmbit general (Foyles, per exemple, també a Charing Cross Road), que acostumen a oferir importants seccions dedicades a aquest gènere, cosa que no passa a casa nostra. Val a dir, però, que les coses estàs canviant i que l’auge del gènere és evident gràcies a diferents fenomens globals que hem comentat en articles anteriors.

I un apunt en clau local. A Barcelona aviat tindrem novetats importants, i és que Gigamesh, la llibreria de referència per al gènere, està preparant una ampliació amb un local més gran molt a prop de la ubicació actual. Com ens agrada perdre’ns en aquests santuaris!

4 pensaments sobre “Forbidden Planet a Londres

  1. Quina enveja! Per tot, per visitar aquesta llibreria i també pel tracte que té el gènere fantàstic als països anglosaxons.

    Gràcies per l’entrada, no ho coneixia. A veure si un dia em puc escapar a Londres…

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.