El Hòbbit: màrqueting infinit

mapa hobbitNo sóc gaire amic de les grans campanyes de màrqueting a què estem sotmesos amb els productes de consum global. La banalització de tot plegat en mil productes tunejats em cansa. Però s’acosta l’estrena de la segona part cinematogràfica d’El Hòbbit i, encara que el nivell d’excitació no és el de les anteriors pel·lícules del món de Tolkien, òbviament hi ha ganes de veure-la! Volia compartir un parell d’elements que he trobat a la xarxa i que m’han sobtat. Que cadascú en jutgi el grau d’interès o de frivolitat.

El primer és un mapa interactiu de la Terra Mitjana, bé, més aviat d’una part. Un experiment de Google Chrome molt atractiu que permet navegar per diferents localitzacions de l’univers tolkienià per on transcorre l’acció d’aquest segon film. La imatge zenital (amb música) és espectacular i permet fer zoom per veure amb més detall el Bosc dels Trolls, Rivendell, Dol Guldur, Les cavernes del Rei Elf, Ciutat del Llac i Erèbor (aquest últim es pot desbloquejar). Cada zona permet veure alguna imatge del film i explicacions addicionals (també en català!) així com un joc senzill en l’àmbit corresponent, com ara disparar fletxes o esquivar trolls. Ho podeu comparar amb el mapa que apareix a la versió catalana d’El Hòbbit de La Magrana. Com han canviat els temps, eh!

tolkien001

L’altra imatge que m’ha colpit és la decoració d’avions d’Air New Zealand, que ha transformat alguns dels seus aparells. S’hi poden veure els personatges (m’ha recordat els autocars de les lligues del Barça) i també la magnificència de Smaug. Tenim ganes de veure el drac en pantalla gran, però en un avió? No ho sé… En fi, potser a algú li farà molta il·lusió volar allà dins. En tot cas, la iniciativa de la companyia planteja un debat interessant com és el dels rèdits turístics que algunes localitzacions de pel·lícules i de sèries televisives han aconseguit, i Nova Zelanda n’és un exemple evident des que Peter Jackson va decidir rodar-hi El Senyor dels Anells.

En tot cas, esperem disfrutar de la pel·lícula. El tràiler pinta bé:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.