Músiques fantàstiques

folderpf5A molts lectors de Tolkien ens va emocionar veure en imatges els personatges i els escenaris en les primeres pel·lícules de Peter Jackson. El cinema i les sèries ens han permès fer un pas enllà dels llibres, però sempre he tingut una debilitat especial per les músiques. Crec que Howard Shore va fer un treball magnífic en la composició de la banda sonora de la trilogia: evocador, delicat quan calia, sensible, però també contundent i inquietant. En anglès i en èlfic, amb tots els registres. Enya en el May it be va ser la cantant ideal, com més tard ho van ser Emiliana Torrini (Gollum’s song) i Annie Lennox (Into the west). Els cors, sublims. Diria que, en el seu conjunt, la música de les tres pel·lícules és una immensa obra d’art. Ja se sap, per a gustos, colors.

Bé, el cas és que em venia de gust aquest post de fa dies i ara m’ho han posat en safata perquè per fi tindrem la possibilitat d’escoltar en directe la BSO d’El Senyor dels Anells a Barcelona. L’any 2002, després de l’estrena de la primera pel·lícula, The Fellowship of the Ring, ja es va organitzar una gira mundial per presentar les músiques del film en directe i en format simfònic, en alguns casos amb la presència de Howard Shore. Certament, ja havia perdut l’esperança, per això m’ha sorprès que s’hagi programat per al 2015 a la capital catalana, catorze anys després de l’estrena de la primera pel·lícula. La gran cita, doncs, serà a L’Auditori, en dues sessions, els dies 10 i 11 de gener de 2015, en aquest cas amb la interpretació de l’OBC i dels Cors Joves de l’Orfeó i dels Països Catalans. Fantàstic. Més val tard que mai. A més, pocs dies abans haurem vist l’últim lliurament cinematogràfic d’El Hòbbit. Rodó.

Vet aquí una selecció d’algunes músiques que em semblen de capçalera. Cadascú tindrà les seves, faltaria més. Començo per Willow de James Horner, que personalment em sembla un dels millors compositors fílmics, amb treballs de capçalera com Legends of the Fall; sense oblidar un clàssic entre clàssics com John Williams (a qui no fa estremir l’inici de La Guerra de les Galàxies?) i acabo amb la recent i celebrada versió televisiva de Game of Thrones, de Ramin Djawadi. Ja em perdonareu, s’ha colat Pirates del Carib, però és que és genial. Música, mestre!

 

Willow

James Horner

 

Star Wars

John Williams

 

The Lord of the Rings

Howard Shore

 

Dragonheart

Randy Edelman

 

Harry Potter

John Williams

 

Pirates of the Caribbean

Craig Eastman

 

Game of Thrones

Ramin Djawadi

Versió amb guitarra acústica de Fabio Lima

 

De videojocs també n’hi ha unes quantes, però ja ho repassem un altre dia. Salut!

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.