The Elder Scrolls, ara ‘on-line’

elder scrolls online 2Els amants del joc de rol clàssic teniu una cita amb el nou lliurament del videojoc The Elder Scrolls, que la companyia Bethesda presenta per primera vegada en mode on-line. La primera versió MMO (Massively multiplayer online) d’aquesta franquícia ofereix els elements fonamentals d’aquest tipus de jocs: la creació d’un heroi que va creixent a mesura que completa missions. El jugador es trobarà diverses branques argumentals i força contingut de diàleg que pot resultar sobrer per als més impacients. L’evolució del joc preveu algunes situacions de decisió de blanc o negre tot i que en general el camí està força traçat, com és habitual, de manera que queda poc marge per a la llibertat d’elecció. Aquesta versió per a PC millora molt les darreres versions per a Play Station, però és que la possibilitat de jugar on-line obre un ventall d’interacció infinitament més gran: és un altre tipus de joc totalment diferent, en la línia d’un altre clàssic com World of Warcraft. Com aquest, el nou The Elder Scrolls online també requereix una quota de subscripció mensual, i té la pega que no està disponible en castellà (en català tampoc, calia dir-ho?). El preu i l’idioma són dos factors que alcen barreres per al públic estatal, però crec que és un joc força complet per als que hagin seguit la saga i tinguin ganes de cavalcar per Tamriel.

The Elder Scrolls és un dels molts exemples de simbiosi entre la literatura i la indústria del videojoc. L’any 2010 Timun Mas va publicar La Ciudad Infernal, de Greg Keyes (ressenyada en aquest blog), la primera novel·la basada en aquest univers. No obstant, el seu recorregut ha estat curt, de moment. Poc després va aparèixer Lord of Souls, del mateix autor, però que ja no va tenir traducció.

51+TKVDdMdLPer cert, que World of Warcraft segueix reinventant-se i ja ha anunciat per a finals d’any una nova expansió, Warlords of Draenor. En el cas d’aquesta veteraníssima nissaga, Panini continua publicant periòdicament nous títols que s’alimenten del videojoc. L’últim és Crímenes de Guerra, de Christie Golden.

Però l’excel·lència del videojoc de rol l’han creat els polonesos de CD Projekt amb la recreació dels llibres d’Andrzej Sapkowski i el sublim personatge de Geralt de Rivia. The Witcher 2 és un dels millors jocs de PC en el seu sector per la qualitat dels gràfics, l’espectacularitat de les escenes de lluita, la credibilitat dels personatges i la permeabilitat de la història: segurament és el més semblant a ser el protagonista d’una novel·la a través de la pantalla de l’ordinador. Els llibres de Sapkowski estan destil·lats al videojoc, que no evita una densa càrrega de contingut literari, sense que això vagi en detriment del ritme de joc sinó al contrari, n’intensifica el dramatisme. Ara bé, sexe i violència a dojo, no apte per a menors.

El tràiler de The Witcher 3 Wild Hunt promet una nova aventura amb totes les lletres que posarà a prova la capacitat de la vostra targeta gràfica. El llançament està previst per al febrer de 2015. Jo no me’l perdré. Mentrestant, hi ha una altra possibilitat que és igual o millor que el joc, seguir les petjades de Geralt de Rivia en els llibres publicats per Alamut. No hi ha un antiheroi més irònic, ni diàlegs més punyents que els d’aquest bruixot.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.