BtEzB0iIEAAL9OK

La coberta de l’edició catalana

Bones notícies per als lectors que ens hem deixat embruixar per Patrick Rothfuss. Aquesta tardor Penguin Random House publicarà La música del silenci (The Slow Regard of Silent Things), una novel·la curta basada en l’entranyable personatge d’Auri. Ull! No és la tercera part! Però és un text basat en el mateix univers de Kvothe, i ens farà, sens dubte l’espera més curta.

La data de publicació prevista és el 28 d’octubre, i el que més crida l’atenció és que apareixerà simultàniament en català i castellà (Rosa dels Vents i Plaza & Janés), i al mateix moment que l’edició anglesa. Neus Nueno tornarà a ser l’encarregada de la traducció al català. Sens dubte, els assessors de Rothfuss saben que l’escriptor nord-americà té a l’Estat espanyol un públic nombrós i fidel. De fet, després del bany de masses del novembre passat a Barcelona, Rothfuss torna aquest estiu amb dues cites: la primera, el 29 de juliol a Madrid, i la segona l’1 d’agost al festival Celsius d’Avilés.

Els lectors d’El nom del vent i El temor d’un home savi recordaran Auri com un personatge misteriós i enigmàtic, que Kvothe troba de casualitat en les seves escapades nocturnes fugint de tothom als terrats de la Universitat. La relació entre els dos és un dels aspectes més poètics i sensibles de la història de Kvothe. L’escriptor aconsegueix transmetre les pors d’una noia asocial, silenciosa, que viu en els soterranis de la Universitat, a l’indret que ella denomina Subrealitat, i com a poc a poc es deixa seduir per la bona predisposició de Kvothe, per la seva bonhomia, per la seva curiositat i la seva música. En aquest llibre esperem saber més coses sobre com Auri veu el seu món, ple de màgia…

D’altra banda, Rothfuss ha participat en el recull de relats Rogues, que de moment només ha sortit en anglès. Es tracta d’una antologia promoguda per GRR Martin i Gardner Dozois que aplega textos dels grans noms de la literatura fantàstica com Neil Gaiman o Joe Abercombie, entre altres. El conte de Rothfuss es titula The Lightning Tree, té unes 60 pàgines i també està ambientat en el món de Kvothe, concretament en el personatge de Bast. En podeu llegir un fragment aquí.

Periodista i gestor cultural

One Comment on “Torna Auri, torna Rothfuss

  1. Retroenllaç: Rothfuss, Senyor de la Subrealitat | Les Rades Grises

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Les Rades Grises

Una mirada a la literatura fantàstica

Llegendes de Catalunya

Just another WordPress.com site

Històries de la Serina

Contes, llegendes, mites i relats

Fantífica

Una mirada a la literatura fantàstica

Donde acaba el infinito

Una mirada a la literatura fantàstica

El Biblionauta

Els altres mons de la literatura catalana

SCCFF

Una mirada a la literatura fantàstica

Cròniques de Neopàtria

Una mirada a la literatura fantàstica

Un blog de ciencia ficción en busca de un nombre

Una mirada a la literatura fantàstica

Dreams of Elvex

Una mirada a la literatura fantàstica

Ciència i Ficció

Congrés internacional - L'exploració creativa dels mons reals i dels irreals

Ilium

Reseñas y otras cuestiones de variable interés

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Funky Blog Medina

Una mirada a la literatura fantàstica

Rucs elèctrics

Una mirada a la literatura fantàstica

Catarsi

Revista de la SCCFF

No siga leyendo

Una mirada a la literatura fantàstica

Deprisa, Deprisa

Una mirada a la literatura fantàstica

%d bloggers like this: