Torna Auri, torna Rothfuss

BtEzB0iIEAAL9OK
La coberta de l’edició catalana

Bones notícies per als lectors que ens hem deixat embruixar per Patrick Rothfuss. Aquesta tardor Penguin Random House publicarà La música del silenci (The Slow Regard of Silent Things), una novel·la curta basada en l’entranyable personatge d’Auri. Ull! No és la tercera part! Però és un text basat en el mateix univers de Kvothe, i ens farà, sens dubte l’espera més curta.

La data de publicació prevista és el 28 d’octubre, i el que més crida l’atenció és que apareixerà simultàniament en català i castellà (Rosa dels Vents i Plaza & Janés), i al mateix moment que l’edició anglesa. Neus Nueno tornarà a ser l’encarregada de la traducció al català. Sens dubte, els assessors de Rothfuss saben que l’escriptor nord-americà té a l’Estat espanyol un públic nombrós i fidel. De fet, després del bany de masses del novembre passat a Barcelona, Rothfuss torna aquest estiu amb dues cites: la primera, el 29 de juliol a Madrid, i la segona l’1 d’agost al festival Celsius d’Avilés.

Els lectors d’El nom del vent i El temor d’un home savi recordaran Auri com un personatge misteriós i enigmàtic, que Kvothe troba de casualitat en les seves escapades nocturnes fugint de tothom als terrats de la Universitat. La relació entre els dos és un dels aspectes més poètics i sensibles de la història de Kvothe. L’escriptor aconsegueix transmetre les pors d’una noia asocial, silenciosa, que viu en els soterranis de la Universitat, a l’indret que ella denomina Subrealitat, i com a poc a poc es deixa seduir per la bona predisposició de Kvothe, per la seva bonhomia, per la seva curiositat i la seva música. En aquest llibre esperem saber més coses sobre com Auri veu el seu món, ple de màgia…

D’altra banda, Rothfuss ha participat en el recull de relats Rogues, que de moment només ha sortit en anglès. Es tracta d’una antologia promoguda per GRR Martin i Gardner Dozois que aplega textos dels grans noms de la literatura fantàstica com Neil Gaiman o Joe Abercombie, entre altres. El conte de Rothfuss es titula The Lightning Tree, té unes 60 pàgines i també està ambientat en el món de Kvothe, concretament en el personatge de Bast. En podeu llegir un fragment aquí.

Un pensament sobre “Torna Auri, torna Rothfuss

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.