Vida d’extra a ‘Joc de Trons’

Els figurants braavosians treballen de valent a Girona. No és fàcil la vida d’extra. Els convoquen de matinada al Palau de Congressos, on de 4 a 8 tenen lloc les sessions de maquillatge i vestuari. Cap a les 8 l’autocar els porta al centre, i s’estan confinats al Barri Vell fins a les sis de la tarda. Els instants de rodatge són curts i precisen de molta preparació tècnica, per la qual cosa els figurants han de passar llargues hores d’espera. El cansament és inevitable, per això no és d’estranyar que més d’un opti per fer la migdiada, com es pot comprovar en aquestes imatges:

Els extres només tenen permès dur a sobre tabac (si fumen), ulleres (si en porten) i poca cosa més. Els mòbils estan absolutament prohibits, per suposat, i amb prou feines es poden comunicar amb l’exterior. Molts voldrien tenir una foto del rodatge però s’han de conformar amb aquestes de la rutina diària: quan acaben la llarga jornada surten tots junts, com autòmates, sense aturar-se, i tornen directament a l’autocar. Els veïns i curiosos ja s’han acostumat a aquesta desfilada. Val a dir que, malgrat la llarga jornada de feina, fan molt de goig. I no deixen de sorprendre’s de l’expectació que generen.

El blindatge és absolut per part d’HBO, que ha convertit en una veritable fortalesa inexpugnable el Barri Vell de Girona, encerclat per tanques grogues i lones fosques per evitar qualsevol punt de visió dels sets de rodatge. Tot un exèrcit de vigilants conviden els turistes a allunyar-se i no fer fotografies. Aquest secretisme -diuen alguns que més estricte que mai fins ara- tindria l’explicació en el fet que aquesta sisena temporada que s’està rodant s’aparta per primer cop dels llibres, i la productora tem que es filtrin trames argumentals.

DSC_0178
Esperant a entrar en acció

Però l’ànsia de saber de molts fans arreu del món és insaciable. Si teniu ganes de llegir spoilers en quantitats industrials visiteu el web Watchers on the Wall (Els Vigilants del Mur), on trobareu tota mena d’informació sobre noves incorporacions d’actors, especulacions diverses sobre el guió i curiositats múltiples sobre la sèrie. Cal tenir en compte, a més, que el mateix George R. R. Martin ja ha anat donant a conèixer alguns episodis i ha fet lectures públiques del proper llibre, Vents d’Hivern. Precisament aquesta setmana, l’editor de Gigamesh, Alejo Cuervo, va confirmar en una entrevista a El Món a RAC1 que el llibre es publicaria l’any 2016 en anglès i que, pràcticament simultàniament, podria tenir a punt la traducció en castellà. Esperem que Alfaguara en prengui nota i puguem gaudir també de la versió en català al mateix temps. Per cert, que un altre web de referència, Los Siete Reinos, ofereix traduïts al castellà alguns dels capítols del nou llibre. Ja ho sabeu.

Un d’aquests capítols és Mercy, on es narra l’obra de teatre que té lloc a Braavos en la companyia en què s’enrola Arya. Aquests dies s’han filtrat diverses fotografies i vídeos d’aquesta obra de teatre dins de la sèrie. El rodatge ha tingut lloc a la Plaça dels Jurats, on hi ha els domassos dels Lannister i Baratheon. Podeu veure l’apunt en aquest article anterior, però les últimes notícies fan pensar que aquest lloc no era pas Port Reial com pensàvem sinó l’escenari del teatre de Braavos, on ahir es podien sentir les sorolloses aclamacions d’eufòria i aplaudiments dels extres, que probablement exercien com a públic de la representació. És només una suposició.

IMG_8438
Pantalla de croma al davant de la Catedral

Girona es prepara per rodar els propers dies una de les escenes més esperades, la del cavall que puja les escales de la Catedral. Ahir es va instal·lar aquest croma i avui ja estaven tancats els accessos i també els bars de la zona. Segons apunten des de Watchers on the Wall, el genet seria el propi Jaime Lannister acompanyat de soldats de la casa Tyrell, que pretendrien assaltar el Septe de Baelor, escenari que, modificat amb efectes especials, simularia el majestuós temple gironí.

Més enllà d’això, l’únic que van poder constatar ahir els fans és l’ús de l’interior de la seu gironina del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) per al rodatge d’una altra escena. No es van veure actors coneguts, però sí alguns nadons. De fet, l’empresa Modexpor Internacional ja havia convocat un càsting per a nadons rossos de menys d’un any. Possiblement són els que ahir van fer de figurants a l’interior de la magnífica església del monestir de Sant Pere de Galligants, on es va haver d’usar una grua i una gran pantalla per tamisar la llum solar que entrava pels finestrals de l’absis, com es pot observar en aquestes fotografies. El que va passar a l’interior és un misteri.

A falta d’actors, els fans es van haver de conformar amb un dels creadors de la sèrie, D. B. Weiss, que va accedir a fer-se fotografies amb alguns d’ells abans d’abandonar el centre de la ciutat en un vehicle negre d’alta gamma, amb què es desplacen fins al Barri Vell els actors principals.

El rodatge es multiplica aquests dies en terres catalanes. El Castell de Santa Florentina de Canet de Mar esdevindrà la casa dels Tarly, on Sam sembla que hi fa escala en el seu viatge cap al sud després d’abandonar el Castell Negre. A Girona també s’ha deixat veure l’actor que l’interpreta, John Bradley-West. Si al Barri Vell gironí l’hermetisme és absolut, a Santa Florentina ja és impossible del tot veure-hi res; el Castell, de propietat privada, té els accessos tancats i no reobrirà a les visites fins al 21 de setembre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.