Cinc anys: moltes gràcies!

logo twiterQualsevol excusa és bona per fer una festa. Però el cinquè aniversari de Les Rades Grises mereix una celebració com cal. Simplement pel fet de sumar cinc anys consecutius i ininterromputs dedicats a la literatura fantàstica, des d’una perspectiva àmplia, però alhora molt personal. En aquest temps hem descobert autors, hem assistit al naixement de noves editorials, hem entrevistat escriptors, hem vist inaugurar noves llibreries, hem assistit a esdeveniments literaris, hem lliurat premis… Però, sobretot, hem gaudit llegint. L’aniversari vol ser un enaltiment de la bona literatura, un cant a la màgia de la lectura, un convit a les lletres. I em satisfà especialment que en algun moment hi hagueu trobat coses que us han interessat. Certament aquest cinquè any ha estat el més rellevant, amb diferència, en quant a nombre de visitants, i això és especialment significatiu en un blog de fantasia escrit en català.

El primer article de Les Rades Grises es va publicar al suplement cultural del diari Avui el 30 de setembre de 2010, gràcies a la complicitat del periodista David Castillo. Ja vaig explicar la història del blog en aquest text sobre els cent primers articles, per això ara només pretenc donar les gràcies a autors, editorials, col·laboradors, amics i altres articulistes dels quals he après moltíssim. És certament un motiu per a l’esperança constatar que hi ha tanta gent interessada en la literatura en aquest món infinit dels blogs; tanta i tanta gent que hi dedica hores i hores de lectura i divulgació de forma desinteressada, per amor a l’art. Ho puc dir amb coneixement de causa perquè vinc del periodisme de premsa escrita: molts blogs aporten continguts de qualitat i omplen buits als quals no arriben els mitjans generalistes. Val a dir que això és ben evident en el camp de la narrativa fantàstica.

M’agradaria concretar l’agraïment a tots els col·lectius i persones individuals que treballen per la fantasia i la ciència-ficció en català. Tant de bo que la suma d’esforços de tots plegats -en la línia de treball actual- contribueixi a fer més fort i visible el gènere en llengua catalana en el futur immediat.

EL SORTEIG
Per primer cop i amb motiu del cinquè aniversari, des de Les Rades Grises farem un sorteig de llibres al qual hi podran optar només els seguidors del blog. Tenim cinc llibres esplèndids per regalar, un per cada any del blog, i els sortejarem al final del mes d’octubre de 2015 entre tots els subscriptors. Per tant, els que hi vulgueu participar heu de fer clic al botó “Segueix el blog”, i aportar el vostre correu electrònic, de manera que rebreu una notificació cada cop que es publiqui un nou post. Sigueu benvinguts ja, nous lectors, al viatge!
seguir el blog

No cal fer res més. Tot i que s’agrairà molt qualsevol comentari que vulgueu fer arribar, crítiques (constructives), suggeriments, idees per millorar, etc. També esteu convidats a seguir Les Rades Grises a les xarxes socials, tant a Twitter com a la pàgina de Facebook, i a donar a conèixer la pàgina als vostres amics i amigues lectors de fantasia!

I quins llibres sortejarem? Doncs aquests cinc. Alguns títols cabdals del darrer any i novetats ben calentes acabades de sortir del forn. Tots en català.

I com les festes s’han de celebrar, aquest dissabte ens vam reunir uns quants amants de les històries fantàstiques en una vetllada ludicoliterària que va servir, entre altres coses, per estrenar les noves samarretes!

Gràcies de nou per la confiança!

la foto

Agraïments:

 

 

3 pensaments sobre “Cinc anys: moltes gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.