euroconArriba per fi l’esperada Eurocon 2016. Aquest esdeveniment d’abast continental se celebra per primer cop a Barcelona els dies 4, 5 i 6 de novembre, al CCCB. És un moment excepcional per a totes les persones interessades en els gèneres fantàstics per l’intercanvi entre lectors, autors, comunicadors i editorials, tan necessari, i també és l’oportunitat, en clau catalana, d’aprofitar l’altaveu per explicar una mica més qui som i què fem.

Cadascú hi buscarà coses particulars entre les nombroses ponències i taules rodones. No hi ha dubte que un dels atractius principals és poder conèixer i escoltar autors com Andrzej Sapkowski (creador de Geralt de Rivia, el personatge més carismàtic de la fantasia èpica contemporània, juntament amb el Kvothe de Rothfuss), Brandon Sanderson (l’autor més prolífic del moment, creador de l’univers Cosmere) o Aliette de Bodard (una de les veus femenines amb més projecció, que ha triomfat amb The House of Shattered Wings).

L’Eurocon aplegarà gairebé un miler de participants, i les entrades estan exhaurides. Tot i així, els autors desfilaran per la llibreria Gigamesh per signar llibres, hi ha alguns actes oberts que es comparteixen amb el cicle Kosmopolis del CCCB i El Periódico ha anunciat que ho retransmetrà tot via streaming.

L’encontre se celebra des de 1972 impulsat per la Societat Europea de Ciència-Ficció. És la primera vegada que s’organitza a Barcelona i coincidirà amb la Hispacon, que és la trobada estatal anual que organitza la Asociación Española de Fantasía Ciencia Ficción y Terror (AEFCFT). I els catalans també hi direm la nostra, és clar. La Societat Catalana de Ciència Ficció i Fantasia (SCCFF) celebrarà una assemblea oberta a tothom –és un bon moment per conèixer l’entitat i fer-se’n soci– que tindrà lloc el diumenge 6 de novembre, a les 11.15h, al soterrani de l’Hotel Catalonia Ramblas (carrer Pelai, 28). I també en aquest marc es lliuraran els premis Ictineu, una cita ineludible per a la literatura del gènere en català, dissabte dia 5 en el transcurs d’un sopar en què també es donaran els premis Ignotus de l’AEFCFT.

Compartim aquí píndoles d’alguns dels actes en català. El programa és molt extens, i el podeu consultar al web de l’Eurocon. A gaudir-la! I una abraçada a tot l’equip organitzatiu: gràcies per la feina!

 

 

Periodista i gestor cultural

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

La Biblioteca del Kraken

Una mirada a la literatura fantàstica

Alister Mairon

Una mirada a la literatura fantàstica

Windumanoth

Revista de género fantástico

Llegendes de Catalunya

Just another WordPress.com site

Històries de la Serina

Contes, llegendes, mites i relats

Fantífica

Una mirada a la literatura fantàstica

Donde acaba el infinito

Una mirada a la literatura fantàstica

El Biblionauta

Els altres mons de la literatura catalana

SCCFF

Una mirada a la literatura fantàstica

Cròniques de Neopàtria

Una mirada a la literatura fantàstica

Un blog de ciencia ficción en busca de un nombre

Una mirada a la literatura fantàstica

Dreams of Elvex

Una mirada a la literatura fantàstica

Ciència i Ficció

Congrés internacional - L'exploració creativa dels mons reals i dels irreals

Ilium

Reseñas y otras cuestiones de variable interés

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Funky Blog Medina

Una mirada a la literatura fantàstica

Rucs elèctrics

Una mirada a la literatura fantàstica

Catarsi

Revista de la SCCFF

No siga leyendo

Una mirada a la literatura fantàstica

%d bloggers like this: